Abyni


Kotonamme asuu jälleen neljä abessinialaista.

elea_ja_uudet_tyynyt.jpg

Ensimmäinen abyni on riistanvärinen Amhara's Elea, joka tuli meille toukokuussa 2001. Se valloitti meidät täysin. Ennen Eleaa en ollut ollut tekemisissä rotukissojen kanssa ja tämä pieni, touhukas sekä sosiaalinen aby valloitti meidät täysin. Sen jälkeen ei ole tarvinnut miettiä muita rotuja.

Elean oltua meillä muutaman vuoGerin_maaginen_katse.jpgden alkoi kutkuttelemaan toisen kissan hankinta. Vaikka tiesin alun tulevanolemaan hankalaa, niin toisen abyn kuume vei voiton. Näin huhtikuussa 2004 meille muutti toinen abyni Proxima Gepardi eli Geri. Gerin myötä kissaharrastukseni syveni täysin abyhurahdukseksi.

 

 

Usein sanotaan, että se ensimmäinen pentue on tietyllä tapaa se Paroni_parvekkeella.jpgrakkain. Siinä varmaan onkin pieni totuuden siemen. Ensimmäisen pentueen kanssa koetaan kaikki asiat ensimmäistä kertaa kuten pienien kissojen syntyminen ja kasvaminen sekä se kaikki muu jännittävä pentuaika. Kaikki hyvin mieleenpainuvia kokemuksia. Ei lienee ollenkaan ihme, että ensimmäisistä pennuista luopuminen on raskasta ja eihän niistä kaikista voi luopua. Eihän..?! Näin kolmas kissani on Gerin ensimmäisen pentueen sininen kuopuspoika Redcheetah's Paroni.

aurora_-_abyni_sivun_kuva.jpg

Pitkään haaveilin pienestä punaisesta aby-tytöstä omasta kasvatuksesta. Vihdoin kymmenennessä pentueessa syntyi haaveideni aby-tyttö, joka sai nimekseen pitkään mielessäni pyörineen nimen: Aurora. Näin meillä asuu nyt neljäntenä abynä Redcheetah's Aurora

kasper_1v_sylissa.jpg

Vuosina 2010-2011 reilun vuoden meillä asui neljäntenä abynä herra Kasper alias Marica IQ. Kasper muutti omaan oikeaan kotiin, missä saa olla koko kodin nelijalkaisena keskipisteenä.

 

Lue lisää jokaisesta kissastani: Elea, Geri, Paroni ja Aurora

Lue tunnustuksemme syksyllä 2011 tästä.

Lue "Kaikkien aikojen lempipaikkamme" syksyllä 2012 tästä.