geri_ja_lehti.jpgKissaopinnot

Olen perusluonteeltani utelias, abyjen tapaan. Paljon erilaisia kissa-asioita on tullut opittua 'kantapään' eli elävän elämän kautta kuten myös kuulemalla muiden kokemuksista tai lukemalla asioista. Aina tilaisuuden tullen olen osallistunut eri teeman sisältäviin mutta kiinnostaviin kissa-aiheisiin luentoihin tai seminaareihin.

Tähän mennessä olen osallistunut seuraaviin tapahtumiin ja saanut arvokasta uutta tietoa:

07/2007 Katsaus Abyjen PRA:han ja sen dna-testaukseen
Abyille oli juuri kehitetty dna-testi PRA:n testaamiseen ja rotuyhdistysten AbySin ja Somakissin toimesta tietoa haluttiin jakaa mahdollisimman nopeasti jäsenistölle.

04/2008 Kasvattajan peruskurssi
Muutaman pentueen kokemuksella tämä kasvattajakurssi antoi syvempää tietoa kasvatuksen eri alueilla. Erittäin hyödyllinen päivä!

03/2009 The Genetic Science of Cats - Genetic tests, domestication of the cat and diversity of breeds - luennoitsijana professori Leslie A. Lyons
Kissojen genetiikan tutkimisen vauhdittaminen nosti geneetiikan asioita ja ajankohtaisuutta esiin. Antoi ymmärrystä kissan alkuperästä ja monimuotoisuudesta.

09/2009 Abessinialais- ja somalirotujen seminaari
Somakissin järjestämä rotujen seminaari toi Suomeen kaksi kokenutta kasvattajaa Saksasta, toinen aby- ja toinen somppukasvattaja. Molempien puheenvuorot antoivat upean katsauksen rotujen kehitykseen sekä siihen, miten katsoa jokaista kissaa suhteessa rotustandardiin.

10/2009 Kissarotujen terveyspäivä
Päivä alkoi Kennelliiton jalostusagronomin puheenvuorolla, joka todella avasi silmiä geneettisen monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeyteen. Koirapuolella on menty jo monissa roduissa liian pitkälle. Toivottavasti osaamme olla viisaampia kissarotujen kanssa.

09/2010 Problems in catteries and multicat households - luennoitsijana Susan Little
Äärimmäisen hyödyllinen ja mielenkiintoinen luento kissojen virussairauksiin: millaisia ne ovat, miten niitä hoidetaan ja miten rokotukset estävätkään niitä. Kissoja on rokotettu jo vuosikymmeniä. Silti taudit ovat edelleen olemassa ja ovat voimissaan kissakannassa.

10/2011 Kissaliiton Rotujen terveyspäivä
Arvokasta päivitystä kissojen geenitutkimuksesta sekä kissankasvatuksen tavoiteohjelman läpikäyntiä. Edelleen geneettisen monimuotoisuuden säilyttäminen pitäisi olla kissakasvatusta ohjaava ajatus kaikissa kissaroduissa

04/2013 Kissaliiton Kissojen terveyspäivä
Katsaus ja läpikäyntiä kissojen sairauksista: FIP, FeLV ja FIV. Toinen puoli päivästä oli kissan kipuun, tunnistamiseen ja hoitoon perehtymistä. Hyvää tietopäivitystä näihin teemoihin.

04/2014 Kissaliiton Kissojen terveyspäivä
Katsaus kissojen geenipankkiin ja sen ensimmäisiin tuloksiin. Tietoa kissojen hammassairauksista. Lopuksi erittäin mielenkiintoinen luento kissan sosiaalisuudesta. Erittäin mielenkiintoinen päivä.

04/2015 Kissaliiton Kissojen terveyspäivä
Katsaus kissojen geenipankkiin. Kissojen yleisimmät hengitystiesairaudet (hrepes, kaliki, mykoplasma ja klamydia). Tietopaketti oksentamisen ja ripulin syistä.

11/2015 Musti ja Mirri kasvattajapäivä
Luennot sisälsivät asiaa vastasyntyneen ja pikkupennun sairauksista, kissojen tarttuvista hengitystieinfektioista ja muistisairaaseen vanhaan kissaan liittyen.

04/2017 Kissaliiton Kissojen terveyspäivä
Luennoilla kerrottiin erikoisruokavalioista iho-ongelmien tukihoidossa ja kissan allergiasta.